Dodá jídlu vitamíny a skvěle se hodí do polévek nebo k masu

Mohou být také přidány do zeleninového nebo ovocného salátu, míchaných vajíček, omelety, jogurtu, pomazánky nebo je můžete smažit na horkém tuku a přidat do rýže, brambor atd.

Nejlepší jsou syrové klíčky

Protože vlivem vaření ztrácí své nutriční hodnoty. Čerstvé výhonky klíčků se nejvíce hodí na chleba. Díky nim se změní váš obyčejný sendvič na výbornou zdravou delikatesu, navíc prospěšnou na spoustu zdravých vitamínů a minerálů.

Jak vyklíčit semínka slunečnice?

Nejlépe si pořídíme klíčící nádobu (misku na klíčení) ve které semínka lehce klíčíme.

  1. Semena důkladně propláchneme ve studené vodě, případně probereme a ošklivé kusy odstraníme.
  2. Pak je vložíme do studené vody a necháme přes noc nabobtnat. Vody bude potřeba cca trojnásobek.
  3. Druhý den je vložíme do klíčící misky, na sítko nebo do plastové lahve s otvory pro odtok vody.
  4. Klíčky dvakrát denně propláchneme vlažnou vodou a vodu necháme okapat. Klíčky v ní nesmějí stát, zkazily by se. Misku či lahev nechte v tmavším koutě při pokojové teplotě. Pokud budou na světle, rychle vyrostou lístečky a chuť už nebude tak sladká.
  5. Během dvou až tří dnů budete mít klíčky připravené ke konzumaci. My je jíme už od prvního dne, když začnou pukat slupky.
  6. Ideální je sníst je během dvou tří dnů, životnost jim prodloužíte skladováním v chladničce.

Jak dlouho trvá vyklíčit semínka slunečnice?

Doba klíčení: 3-7 dnů

Čerstvé klíčky vám vydrží až 14 dnů

Před každou konzumací omyjte klíčky. Výhonky klíčků můžete skladovat až 14 dní v ledničce ( důležité je, každý den je omývat ).

Přírodní produkt z ekologického zemědělství.

Semena jsou vypěstována bez použití chemických prostředků a umělých hnojiv, v souladu s normami EU.

Expirace: minimálně 1 rok od zakoupení

Země původu: EU

DS62821350
375 ks

Parametry

Hmotnost
20g
Nový produkt

další ve stejné kategorii

8 dalších produktů ve stejné kategorii:
Produkt přidán k porovnání